Οι αναρτήσεις στην "Μουσική Ιδεοπηγή" είναι περιορισμένες και το τραγούδι ή μουσικό βίντεο που θα αναρτηθεί έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Κλεισθένης

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Mavis Staples – Eyes on the Prize...

Κατάργηση της δουλείας, ένα ακόμα βήμα προς τη
θέσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
13 Μαΐου 1888 και ο θεσμός της δουλείας καταργείται επιτέλους και στην τελευταία χώρα του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου, τη Βραζιλία.
Το 1872 ο πληθυσμός της Βραζιλίας αριθμούσε 10 εκατομμύρια, 15% του οποίου ήταν σκλάβοι! Εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, αποτελούσε σημείο διακίνησης από τις αφρικανικές χώρες προς τη Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στις Η.Π.Α.
Στις 13 Μαΐου της επόμενης χρονιάς, η πριγκίπισσα Ιζαμπέλα αποφάσισε επίσημα την κατάργηση της δουλείας ύστερα από πίεση κυρίως από την πλευρά των Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και για έναν άλλο λόγο: η χώρα πρόσφατα είχε αρχίσει να ελκύει οικονομικούς μετανάστες από την Ευρώπη τονώνοντας το εργατικό δυναμικό της.
Εκτιμάται ότι συνολικά τουλάχιστον 4 εκατομμύρια Αφρικανών έγιναν εισαγωγή ως σκλάβοι στη Βραζιλία, το 40% από το ποσοστό αυτών που κατέληξαν στις Η.Π.Α.
nostimonimar
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.